Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 1.5 dl porter
- 1 tsk kalvfond
- 1 kruka rucolasallad
- 20 g parmesanost lagrad
- olivolja lite fruktig
- 4 st biff lövsskivor utskuren
- 4 st ostron
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknat. Ljumma portern i kastrull med kalvfond. Ta upp gelatinbladen och rör ut dem i det varma ölet. Låt svalna och fördela i fyra spetsiga snapsglas. Ställ i kylen att stelna, det tar någon timme.
2
Servering: Fördela rucolasalladen på fyra tallrikar, hyvla en skiva parmesan att bryta över varje salladsportion. Droppa lite olja över och lägg i sista stund kylskåpskallt kött och ett nyss öppnat ostron på varje tallrik.
3
Lossa gelén från kanten med vass, böjlig kniv, stjälp upp en topp på varje tallrik.
Ingår i menyn Gutegott (41/03).