Portergelé till ostron

Du behöver 3 st gelatinblad 1.5 dl porter 1 tsk kalvfond 1 kruka rucolasallad 20 g parmesanost lagrad olivolja lite fruktig 4 st biff lövsskivor...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 1.5 dl porter
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 kruka rucolasallad
  • 20 g parmesanost lagrad
  • olivolja lite fruktig
  • 4 st biff lövsskivor utskuren
  • 4 st ostron

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknat. Ljumma portern i kastrull med kalvfond. Ta upp gelatinbladen och rör ut dem i det varma ölet. Låt svalna och fördela i fyra spetsiga snapsglas. Ställ i kylen att stelna, det tar någon timme.

2
Servering: Fördela rucolasalladen på fyra tallrikar, hyvla en skiva parmesan att bryta över varje salladsportion. Droppa lite olja över och lägg i sista stund kylskåpskallt kött och ett nyss öppnat ostron på varje tallrik.

3
Lossa gelén från kanten med vass, böjlig kniv, stjälp upp en topp på varje tallrik.


Kommentar:
Ingår i menyn Gutegott (41/03).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top