RECEPT FRÅN IK

Portabelloburgare med asiatisk sås

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st Stora portabellosvampar
  • Marinad

  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk finriven ingefära
  • vitlöksklyfta
  • röd spansk chili
  • saft från en lime
  • syrad lök
  • rödlök
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Asiatisk sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • Servering

  • 4 st hamburgerbröd
  • 1 st påse färsk spenat
  • 0,5 st Ask groddar

Gör så här

1

Lägg svamparna på ett fat. Marinad Blanda rapsolja med sesamolja, soja, finriven inge­fära, finhackad vitlök och chili, pressa ner limesaft. Ringla marinaden över svampen.

2

Syrad lök Skala och skiva löken i tunna skivor. Blanda vinäger, honung, socker och salt i en bunke. Rör tills sockret löst sig och tillsätt löken, blanda.

3

Grilla svampen över direkt värme tills den fått fin färg på bägge sidor. Spar marinaden och ringla över svampen under grillningen. Passa så att inte svampen bränns.

4

Asiatisk sås Blanda majonnäs med srirachasås i en skål.

5

Servering Värm bröden, lägg srirachamajonnäsen på botten­bröden, lägg på bladspenat och toppa med svamp, syrad lök och ärtskott. Det är också gott att toppa med rostade sesamfrön.


Recept