Portabello i fillodeg

Du behöver 4 st portabellosvampar 4 st filodeg Fyllning: 100 g smör 4 st vitlöksklyftor 2 dl basilika finhackad salt och peppar Pensling: olja Tillbehör:...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st portabellosvampar
  • 4 st filodeg

Fyllning:

100 g smör
4 st vitlöksklyftor
2 dl basilika finhackad
salt och peppar

Pensling:

olja

Tillbehör:

6 skiva parmaskinka
salladsblad krispiga

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort foten på svampen. Lägg varje svamp på ett fillodegsark. Rör samman smör, vitlök och basilika. Fördela över svamparna. Krydda. Pensla fillodegen med olja. Samla degen och knip ihop den så att svampen ligger som i ett knyte. Baka knytena i 15-20 minuter. Servera den läckra svampen med en krispig sallad och en skiva parmaskinka till varje portion.


Kommentar:
Tips! Portabello hittar du i grönsaksdisken. Det är en stor, härligt “köttig” svamp med mycket smak. Fillodeg finns att köpa i saluhallar och i orientaliska affärer. Ibland finns den också i frysdisken i större livsmedelsaffärer.
Klicka på länkarna för fler goda svamprecept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top