Polenta med tomatsås

Du behöver Polenta: 4 dl polenta (ca 225 g) 1 l vatten 2 st buljongtärningar grönsaks 125 g parmesanost riven olivolja till stekning Tomatsås: 1...


4 portioner

Du behöver

Polenta:

4 dl polenta (ca 225 g)
1 l vatten
2 st buljongtärningar grönsaks
125 g parmesanost riven
olivolja till stekning

Tomatsås:

1 st gul lök skivad
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater smaksatt med vitlök och basilika
1 st oliver marinerade i vitlök
1 st chilifrukt hackad
salt
svartpeppar

Gör så här

Häll polentan i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningarna och rör till en slät pasta. Låt koka på svag värme i cirka 5 minuter, rör om då och då tills blandningen är mycket tjock och släpper från kanterna. Blanda i parmesanosten (spara lite av osten till garnering). Bred ut polentan på en skärbräda i 1 1/2 centimeter tjockt lager och låt kallna. Fräs löken med olja i en kastrull. Tillsätt tomater, oliver och chili. Smaka av med salt och peppar. Skär polentan i bitar och grilla dem i en grillpanna. Lägg upp på tallrik och strö över riven parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top