Poké bowl med lax

Du behöver 4 prt jasminris 400 g laxfilé skinn- och benfri 1 dl japansk soja 3 tsk fisksås 2 tsk sesamolja 1 msk finriven ingefära...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 400 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 dl japansk soja
  • 3 tsk fisksås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk finriven ingefära
  • röd chili
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st lime saften

Till servering

0.5 st gurka
4 st salladslökar
1 st avokado
1 st mango
1 st morot
2 msk sesamfrön
0.5 kruka färsk koriander

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna laxen i mindre bitar.

2

Blanda i en bunke soja, fisksås, sesamolja, finriven ingefära, finhackad chili, honung och limesaft. Tillsätt laxen och blanda så att marinaden kommer åt överallt. Låt laxen marinera i 10 minuter.

3

Skala och skär gurkan i skivor. Strimla salladslöken fint. Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan, skär i mindre bitar. Skala och skär mangon i mindre bitar. Skala och strimla moroten tunt.

4

Ta fram 4 djupa skålar och fördela riset i botten av skålarna. Tillsätt lax tillsammans med marinaden och lägg alla goda tillbehör runtom. 

5

Gör gärna en majonnäs smaksatt med chilisås att toppa rätten med.

Välj lax av hög kvalitet. Odlad lax, som till exempel salmalax, behöver inte frysas om den ska ätas rå.


Kommentar:
Lax är favoritfisken för de flesta till både vardag och fest. God, nyttig och lätt att lyckas med. Vi gör en krämig pasta, lax i ugn och en fräsch poké bowl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top