Pocherad havskatt & ostronsås

Du behöver 4 st havskatt à 150 g 3 dl vitt vin 2 dl vispgrädde 12 st ostron 50 g smör kallt salt kajennpeppar 300...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st havskatt à 150 g
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 12 st ostron
  • 50 g smör kallt
  • salt
  • kajennpeppar
  • 300 g sockerärter

Gör så här

1
Koka fisken i vinet cirka 7 minuter. Ta upp fisken och håll den varm under folie. Koka ihop vinet med grädden en stund.

2
Lägg i ostronen och låt dem sjuda i 30 sekunder. Ta upp 4 ostron till garnering.

3
Ta av kastrullen och mixa såsen (direkt i kastrull med mixerstav eller i mixer) med smöret i mindre bitar, litet i taget.

4
Skär sockerärterna i smala strimlor och lägg dem i kokande vatten, låt koka i cirka 30 sekunder.

5
Lägg upp rätten på tallrik med sockerärterna under fisken. Häll över sås och garnera med ett ostron.

6
Servera med ris eller kokt potatis.


Kommentar:
För fler ostronrecept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top