Pluras pannbiff med lök och inlagd gurka

Du behöver 0.5 st gurka 1 msk socker 2 tsk salt 1 msk ättika eller vinäger 2 msk vatten dill lite hackad Pannbiffar: 0.5 kg...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gurka
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 msk ättika eller vinäger
  • 2 msk vatten
  • dill lite hackad

Pannbiffar:

0.5 kg nötfärs
1 st ägg
1 dl ströbröd
salt och peppar
1 dl mjölk + 1 dl vatten
1 st gul lök skalad och skivad
1 st rödlök skalad och skivad
0.5 st köttbuljongtärning
japansk soja

Gör så här

1
Inlagd gurka:

2
Skiva gurkan tunt. Rör ut socker och salt i ättika och vatten. Blanda i gurkan och låt stå en timme. Rör i dillen före servering.

3

4
Pannbiff:Lägg färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och ströbröd. Salta och peppra. Häll på 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Blanda allt med händerna, det ska bli en förhållandevis lös smet, tillsätt mer vatten vid behov.

5
Stek löken på svag värme under tiden du steker biffarna, vänd den då och då. Spola händerna i kallt vatten och rulla pannbiffarna. Hetta upp en stekpanna med smör, stek biffarna till vacker färg på båda sidor, häll i 1 dl vatten i pannan och låt småputtra någon minut. Lyft ur biffarna, varmhåll i ugnen på låg värme. Häll ytterligare 1 dl vatten i pannan, smula i buljongtärning och stänk i soja, koka ihop något, smaka av. Lägg upp biffarna på ett fat och placera löken på. Servera med gurka, kokt potatis, skysås och lingonsylt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top