RECEPT FRÅN IK

Pluras pannbiff med lök och inlagd gurka

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gurka
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 msk ättika eller vinäger
  • 2 msk vatten
  • dill lite hackad
  • Pannbiffar:

  • 0.5 kg nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • 1 dl mjölk + 1 dl vatten
  • 1 st gul lök skalad och skivad
  • 1 st rödlök skalad och skivad
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • japansk soja

Gör så här

1
Inlagd gurka:
2
Skiva gurkan tunt. Rör ut socker och salt i ättika och vatten. Blanda i gurkan och låt stå en timme. Rör i dillen före servering.
3
4
Pannbiff:Lägg färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och ströbröd. Salta och peppra. Häll på 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Blanda allt med händerna, det ska bli en förhållandevis lös smet, tillsätt mer vatten vid behov.
5
Stek löken på svag värme under tiden du steker biffarna, vänd den då och då. Spola händerna i kallt vatten och rulla pannbiffarna. Hetta upp en stekpanna med smör, stek biffarna till vacker färg på båda sidor, häll i 1 dl vatten i pannan och låt småputtra någon minut. Lyft ur biffarna, varmhåll i ugnen på låg värme. Häll ytterligare 1 dl vatten i pannan, smula i buljongtärning och stänk i soja, koka ihop något, smaka av. Lägg upp biffarna på ett fat och placera löken på. Servera med gurka, kokt potatis, skysås och lingonsylt.

Recept // Fler köttfärsrecept