Pluras fiskpudding med räkor och skirat smör

Du behöver 1.5 dl grötris 1 dl mjölk 3 dl vatten 0.5 kg torsk benfri torsk, delad i mindre bitar 2 st ägg uppvispade med...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl grötris
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 0.5 kg torsk benfri torsk, delad i mindre bitar
  • 2 st ägg uppvispade med någon deciliter grädde
  • 200 g räkor skalade
  • salt och peppar
  • 2.5 msk ströbröd

Tillbehör:

smör skirat
lingonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset till en gröt i mjölken och vattnet, låt svalna. Blanda ris, torsk och äggsmet. Tillsätt räkorna, smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en smörad, bröad form, pensla med smält smör, strö ströbröd över och grädda i ugnen 30 minuter. Servera med skirat smör och lingonsylt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top