Plommonpaj med vaniljsås av färska plommon

Du behöver plommon färska, mogna, urkärnade och halverade 1 msk syltad ingefära finhackad 0.5 dl strösocker 1 msk potatismjöl 100 g smör rumstempererat 2.5 msk...


4 portioner

Du behöver

  • plommon färska, mogna, urkärnade och halverade
  • 1 msk syltad ingefära finhackad
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 100 g smör rumstempererat
  • 2.5 msk socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl havregryn

Tillbehör:

vaniljsås ca 3 dl

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Skölj plommonen, avlägsna kärnorna och halvera plommonen. Bred ut plommonhalvorna i botten av en ugnssäker form. Strö syltad ingefära, strösocker och potatismjöl över plommonen. Skaka formen så ingredienserna blandas väl.

3

4
Blanda smör med socker, vetemjöl och havregryn till en grynig massa. Fördela smuldegen över plommonen.

5
Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda i cirka 20–25 minuter tills frukten är genomvarm och smuldegen fått en fin gyllenbrun färg. Kontrollera pajen med jämna mellanrum, tillagningstiden kan variera ugnar emellan och även beroende på hur mjuka plommonen är.

6
Servera plommonpajen med vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top