Plommonkakor med mandelmassa

Du behöver 75 g smör 3 dl vetemjöl (180 g) 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 3 st ägg 2 dl strösocker 1.5 dl mjölk...

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl mjölk
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g plommon cirka 6 st
  • 1 tsk kanel

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

3
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen lite i taget tillsammans med smöret och mjölken och vispa ihop till en jämn smet med en handvisp.

4
Riv mandelmassan grovt och rör ner den i smeten.

5
Dela plommonen på mitten, kärna ur dem och skär dem i klyftor.

6
Fördela smeten i pappformar, men lämna drygt 1 cm till kanten. Strö plommonklyftor över smeten och pudra över kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top