Plattfisk i ugn med limesmörsås

Du behöver 4 st rödspätta (tillsammans cirka 1 kg urtagen fisk) Limesmörsås 150 g smörgåsmargarin lättlätt 0.5 st limefrukt saften av 0.25 kruka timjan flingsalt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st rödspätta (tillsammans cirka 1 kg urtagen fisk)

Limesmörsås

150 g smörgåsmargarin lättlätt
0.5 st limefrukt saften av
0.25 kruka timjan
flingsalt ett par nypor
kajennpeppar

Kokt potatis med grönt

1 kg färskpotatis
8 st morötter späda
8 st färsklökar
2 tsk salt per liter vatten

Gör så här

1
Värm ugnen till 100 grader. Skölj fiskarna och torka av med papper. Lägg i lätt smord långpanna. Snitta fiskskinnet lite och ställ in i ugnen. Färdigt efter 15–25 minuter, beroende på tjocklek. Ta ut och peta lite vid ryggbenet för att se om fiskköttet blivit varmt och ogenomskinligt.

2
Rör kallt minimargarin med lime, klipp i 1 matsked späd timjan, blanda i salt och peppar.

3
Skrapa eller skala potatis och morötter, ansa lökarna. Skär bort blast.

4
Koka upp vatten med salt i kastrull som rymmer alltsammans. Lägg i plugg, morötter och lök. Låt allt koka upp igen. Sjud med lock på glänt på trekvartsvärme cirka 10 minuter. Känn med en sticka när lök, morötter och slutligen potatis bör fiskas ur vattnet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top