Pizzadeg med yoghurt

Du behöver 4.5 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 tsk bakpulver 500 g turkisk yoghurt eller rysk yoghurt 1.5 dl vetemjöl 2 st bakplåtspapper Gör...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 500 g turkisk yoghurt eller rysk yoghurt
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st bakplåtspapper

Gör så här

1
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt yoghurten och blanda snabbt till en smidig deg. Du kan göra degen för hand eller i matberedare.

2
Utbakning

3
Ta upp degen på välmjölat bakbord, dela i två delar och vänd varje del i rikligt med mjöl. Arbeta med en bit deg i taget.

4
Mjöla 1 ark bakplåtspapper väl. Lägg på en bit deg och tryck ut med mjölade fingrar eller kavla ut till en botten, cirka 30 centimeter i diameter. (Borsta bort överflödigt mjöl från papperet och klipp till det så att papperet blir lite mindre än pizzastenen eller plåten)

5
Baka ut den andra degbiten på nästa bakplåtspapper på samma sätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top