Läsar-recept

Pizza med isterband

Du behöver 1 pkt jäst 2 dl vatten 1 tsk salt vetemjöl ca 5 dl Fyllning: 1 st gul lök 3 st isterband 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • vetemjöl ca 5 dl

Fyllning:

1 st gul lök
3 st isterband
1 st burk krossade tomater (400 g)
0.5 dl tomatpuré
2 tsk oregano
1 st paprika
2 dl ost grovriven

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Häll över fingervarmt vatten, 37°C och rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 30 min. Skala och finhacka löken.Ta bort skinnet från isterbanden och stek innehållet tillsammans med löken i en stekpanna.

2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och oregano och låt koka ihop några min till en röra. Skölj, kärna ur och skiva paprikan. Kavla ut degen direkt på en smord plåt. Bred röran på degen och strö på paprika och ost. Grädda mitt i ugnen i 225°C, 15-20 min.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top