Pizza bianca med färskpotatis

Du behöver 500 g färskpotatis 3 msk olivolja salt och peppar 1 st förp pizzadeg 2 dl crème fraîche 100 g riven pizzaost 150 g...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 st förp pizzadeg
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g riven pizzaost
  • 150 g gravad lax i tunna skivor
  • 1 st liten knippa gräslök
  • 1 st liten knippa dill
  • citronklyftor
  • 75 g babyspenat
  • 1 dl färskriven parmesan

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen i tunna skivor, använd gärna mandolin.

2

Fräs potatisen, gärna i två omgångar, i oljan utan att den tar färg, cirka 10 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra. Låt svalna cirka 10 minuter.

3

Kavla ut pizzadegen på mjölat bakbord och lägg över på papprad plåt. Eller rulla ut färdigkavlad pizzadeg med sitt papper på en plåt. Bred på crème fraiche blandad med pizzaosten. Fördela potatisen över.

4

Grädda pizzan i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

5

Toppa den nygräddade pizzan med laxskivor. Garnera med klippt gräslök och dill. Servera med citronklyftor och spenatblad toppade med parmesan.


Kommentar:
Den gravade laxen blir ljummen när den läggs på varm nygräddad pizza, jättegott!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top