Du behöver

  • 4 st pitabröd (se recept eller köp färdiga)
  • 200 g kött nöt eller gris
  • grillspett
  • Marinad:

  • 2 msk olja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk citron färskpressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm spiskummin
  • Sallad:

  • 2 st tomater gula
  • 2 st tomater röda
  • 6 st soltorkade tomater
  • färsk timjan
  • rucolasallad

Gör så här

1
Blanda till marinaden. Ansa och skär köttet i kuber. Trä upp köttkuberna på spett (om du väljer träspett ska de blötläggas före så att de inte brinner upp). Pensla på marinaden. Grilla eller stek spetten runtom i cirka 8 minuter. (Självklart kan du steka bitarna som de är och lägga ner dem i pitabrödet. Eller använda restmat av till exempel kött, fisk, korv, kyckling!) Skiva eller tärna alla tomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda tomatbitarna. Krydda. Skär ett hål i pitabrödets kant. Stoppa i lite tomatsallad och lägg ett spett ovanpå. Lägg ner brödet i en låda och lunchen är räddad.
2
Lite smalare!
3
Välj soltorkade tomater som inte ligger i olja. Blötlägg dem en stund i vatten. Minska på oljan i marinaden eller låt köttet rinna av ordentligt.

Kommentar:
Ur den egna lunchlådan vet du vad du får och styr själv smak och nyttighet. Enklaste sättet att fixa mat till lådan är att laga lite mer till middag.


Recept // Fler lammköttrecept