Du behöver
- 4 st pitabröd (se recept eller köp färdiga)
- 200 g kött nöt eller gris
- grillspett
- 2 msk olja
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk citron färskpressad
- 1 krm salt
- 1 krm spiskummin
- 2 st tomater gula
- 2 st tomater röda
- 6 st soltorkade tomater
- färsk timjan
- rucolasallad
Marinad:
Sallad:
Gör så här
1
Blanda till marinaden. Ansa och skär köttet i kuber. Trä upp köttkuberna på spett (om du väljer träspett ska de blötläggas före så att de inte brinner upp). Pensla på marinaden. Grilla eller stek spetten runtom i cirka 8 minuter. (Självklart kan du steka bitarna som de är och lägga ner dem i pitabrödet. Eller använda restmat av till exempel kött, fisk, korv, kyckling!) Skiva eller tärna alla tomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda tomatbitarna. Krydda. Skär ett hål i pitabrödets kant. Stoppa i lite tomatsallad och lägg ett spett ovanpå. Lägg ner brödet i en låda och lunchen är räddad.
2
Lite smalare!
3
Välj soltorkade tomater som inte ligger i olja. Blötlägg dem en stund i vatten. Minska på oljan i marinaden eller låt köttet rinna av ordentligt.
Kommentar:
Ur den egna lunchlådan vet du vad du får och styr själv smak och nyttighet. Enklaste sättet att fixa mat till lådan är att laga lite mer till middag.
Ur den egna lunchlådan vet du vad du får och styr själv smak och nyttighet. Enklaste sättet att fixa mat till lådan är att laga lite mer till middag.