Pistagebullar med kanel

Du behöver 1 st bulldeg se nedan Fyllning: 100 g pistaschnötter skalade och osaltade 125 g smör rumsvarmt 0.75 dl strösocker 1 tsk kanel malen...

Tillagningstid: 60 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 1 st bulldeg se nedan

Fyllning:

100 g pistaschnötter skalade och osaltade
125 g smör rumsvarmt
0.75 dl strösocker
1 tsk kanel malen

Sockerlag:

0.75 dl strösocker
0.75 dl vatten
pistagenötter till dekor

Gör så här

1
Deg: Bered degen på samma sätt som i grundreceptet och låt den jäsa i minst 40 minuter.

2
Fyllning: Mixa nötterna fint i en matberedare. Tillsätt smör, socker och kanel och mixa ihop.

3
Kavla ut degen till en stor kvadrat, 2–3 mm tjock, på lätt mjölat bakbord. Känns det lättare att hantera en mindre bit deg kan du dela degen i två och kavla en bit i taget.

4
Bred på fyllningen och rulla ihop degen till en tjock rulle.

5
Skär upp rullen till bullar genom att först skära två djupa snitt i degen där du inte skär rakt igenom. Skär därefter av bullen helt från degrullen. Sprid ut bullen lite som en solfjäder och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Fortsätt på samma sätt med resten av degen. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.

6
Sockerlag: Koka upp socker och vatten i en liten kastrull. Låt koka 1–2 minuter och dra

7
sedan kastrullen från värmen. Låt svalna lite.

8
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Pensla dem med sockerlagen så fort de kommer ut ur ugnen och strö över hackade pistagenötter. Låt svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top