Pistage- och lavendelbiscotti

Du behöver 100 g smör rumstempererat 1.5 dl strösocker 2 st ägg medelstora 1 dl pistagenötter grovhackade 5 dl vetemjöl (300 g) 1.5 tsk bakpulver...

Tillagningstid: 50 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 100 g smör rumstempererat
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg medelstora
  • 1 dl pistagenötter grovhackade
  • 5 dl vetemjöl (300 g)
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk lavendel torkad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst

2
i matberedare. Tillsätt ägg och nötter. Mixa sedan i mjöl, bakpulver och lavendel och kör tills det precis är blandat.

3
Dela degen i två, forma till cirka 30 centimeters längder och lägg på papprad plåt. Strö över lite extra lavendel om du vill och pressa in lätt i degen.

4
Grädda cirka 15 minuter, ta ut och skär 2–3 centimeter breda bitar lite på snedden. Sära något på bitarna och grädda sedan ytterligare cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna på plåten.

5
Förvaras i burk när de svalnat helt

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top