RECEPT FRÅN IK

Pissaladière Fransk lökpizza

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st pizzabotten
  • Topping

  • 2.5 st gula lökar
  • 1 st paprika liten
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk timjanblad färska
  • 4.5 dl riven ost
  • 20 st oliver små
  • 12 st sardeller
  • 1 msk kapris
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i oljan cirka 15 minuter. Blanda i paprikan och fräs 3 minuter. Blanda i sockret och hälften av timjanbladen. Låt kallna.
2
Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en ugnsplåt.
3
Toppa pizzan med osten. Fördela över löken och paprikan. Dra över pizzan med pappret på den heta plåten. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Lägg på oliverna och grädda 2–3 minuter. Lägg på sardellerna och kaprisen, grädda cirka 1 minut. Toppa med resten av timjanbladen. Peppra.

Kommentar:
Servera gärna med enkel pizzasallad på färsk kål och några bittra salladsblad smaksatt med vit balsamvinäger, salt och socker.

Passar till:

Recept // Fler grönsakerrecept