Pissaladière Fransk lökpizza

Du behöver 1 st pizzabotten Topping 2.5 st gula lökar 1 st paprika liten olivolja till stekning 1 tsk socker 1 tsk timjanblad färska 4.5...

Tillagningstid: 35 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st pizzabotten

Topping

2.5 st gula lökar
1 st paprika liten
olivolja till stekning
1 tsk socker
1 tsk timjanblad färska
4.5 dl riven ost
20 st oliver små
12 st sardeller
1 msk kapris
svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i oljan cirka 15 minuter. Blanda i paprikan och fräs 3 minuter. Blanda i sockret och hälften av timjanbladen. Låt kallna.

2
Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en ugnsplåt.

3
Toppa pizzan med osten. Fördela över löken och paprikan. Dra över pizzan med pappret på den heta plåten. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Lägg på oliverna och grädda 2–3 minuter. Lägg på sardellerna och kaprisen, grädda cirka 1 minut. Toppa med resten av timjanbladen. Peppra.


Kommentar:
Servera gärna med enkel pizzasallad på färsk kål och några bittra salladsblad smaksatt med vit balsamvinäger, salt och socker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top