Piroger med fyllning

Du behöver 4 dl vetemjöl + 1 0.5 tsk salt 2 tsk bakpulver 50 g smör 1.5 dl mjölk Fyllning 1 st sats valfri fyllning...

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl + 1
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1.5 dl mjölk

Fyllning

1 st sats valfri fyllning se länkade recept för fajitasfyllning och färsfyllning

Till pensling

1 st äggula
1 msk vatten

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv. Lägg i smöret skuret i bitar och kör till smulig massa. Häll i mjölken under maskinens gång och kör till en smidig deg.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord, forma till en rulle och skär den i 6 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar cirka 14 centimeter i diameter. Lägg på cirka 3 matskedar valfri fyllning på varje rundel.

3
Nyp ihop kanterna noga och lägg pirogerna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

4
Blanda äggulan med vattnet och pensla pirogerna. Grädda pirogerna gyllenbruna, mitt i ugnen cirka 12 minuter.

5
Låt dem svalna på galler under bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top