Piratpizza med ananas

Du behöver Bottnar: 25 g jäst 2 dl Ljummet vatten 1 msk olja 6.5 dl vetemjöl Fyllning: 250 g paprika crème fraiche med 100 g...


2 portioner

Du behöver

Bottnar:

25 g jäst
2 dl Ljummet vatten
1 msk olja
6.5 dl vetemjöl

Fyllning:

250 g paprika crème fraiche med
100 g skinka
7 st ananasringar
100 g riven ost

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke. Häll i ljummet (37 grader) vatten och rör tills jästen är löst. Tillsätt olja och det mesta av mjölet. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp den på lätt mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut dem till runda pizzor. Vik upp kanten en liten bit. Lägg dem på papprade plåtar. Fördela crème fraiche, strimlad skinka och ananasbitar över. Strö på osten. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter tills den fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top