Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs

Du behöver 400 g pilgrimsmusslor salt svartpeppar nymald 2 msk smör till stekning Tryffelmajonnäs 2 st äggulor 1 tsk citronsaft färskpressad 1 tsk dijonsenap 1.5...

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 400 g pilgrimsmusslor
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 2 msk smör till stekning

Tryffelmajonnäs

2 st äggulor
1 tsk citronsaft färskpressad
1 tsk dijonsenap
1.5 dl matolja neutral
2 tsk tryffelolja
tryffel eller 2 tsk färskriven svart
salt nymald svartpeppar
0.5 st ask kryddkrasse till garnering

Gör så här

1
Ta bort den vita muskeln på pilgrimsmusslorna och dela dem på mitten eller i tre delar (beroende på storlek). Salta och peppra.

2
Hetta upp en stekpanna med smör och halstra pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor, max

3
1 minut. Lägg över på ett fat och låt svalna.

4
Blanda äggulor, citronsaft och dijonsenap i en skål. Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med färsk tryffel eller tryffelolja, salt och peppar.

5
Lägg pilgrimsmusslorna på ett fat med en klick majonnäs på varje. Garnera med kryddkrasse och riv eventuellt över färsk tryffel.


Kommentar:
Receptet kommer från mästerkocken Louise Johanssons kokbok “Taste by Louise”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top