Du behöver

  • 400 g pilgrimsmusslor
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 2 msk smör till stekning
  • Tryffelmajonnäs

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk citronsaft färskpressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl matolja neutral
  • 2 tsk tryffelolja
  • tryffel eller 2 tsk färskriven svart
  • salt nymald svartpeppar
  • 0.5 st ask kryddkrasse till garnering

Gör så här

1
Ta bort den vita muskeln på pilgrimsmusslorna och dela dem på mitten eller i tre delar (beroende på storlek). Salta och peppra.
2
Hetta upp en stekpanna med smör och halstra pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor, max
3
1 minut. Lägg över på ett fat och låt svalna.
4
Blanda äggulor, citronsaft och dijonsenap i en skål. Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med färsk tryffel eller tryffelolja, salt och peppar.
5
Lägg pilgrimsmusslorna på ett fat med en klick majonnäs på varje. Garnera med kryddkrasse och riv eventuellt över färsk tryffel.

Kommentar:
Receptet kommer från mästerkocken Louise Johanssons kokbok "Taste by Louise".

Recept // Fler skaldjurrecept