Pilgrimsmusslor med lime och chili

Du behöver 1 st schalottenlök finhackad 1 dl persilja finhackad 1 st lime skal och saft 1 krm chiliflakes smör och olja att steka i...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 dl persilja finhackad
  • 1 st lime skal och saft
  • 1 krm chiliflakes
  • smör och olja att steka i
  • 12 st pilgrimsmusslor färska eller frysta, tinade
  • salt

Tillbehör

vitt bröd

Gör så här

1

Mortla lök, persilja, limeskal (men inte limesaft) och chiliflakes till ett smetigt smul.

2

Hetta upp en stekpanna med smör och olja.

3

Stek pilgrimsmusslorna på hög värme. Vänd dem efter en knapp minut och tillsätt lökblandningen i pannan. Stek musslorna på andra sidan ytterligare en knapp minut.

4

Dra stekpannan från värmen och pressa lime i pannan. Rör om så att allt blandas. 

5

Trä eventuellt upp musslorna på spett och servera genast med lite sky från stekpannan och en bit bröd att suga upp skyn med.


Kommentar:
Pilgrims­musslorna får smak av lök, persilja, lime och chili. Servera dem nystekta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top