Pilgrimsmusslor med chili, koriander och lime

Du behöver 8 st pilgrimsmussla färska eller frysta tinade 1 st röd chili urkärnad, finhackad 1 st lime det yttersta finrivna skalet 1 st vitlök...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st pilgrimsmussla färska eller frysta tinade
  • 1 st röd chili urkärnad, finhackad
  • 1 st lime det yttersta finrivna skalet
  • 1 st vitlök hackad
  • 1 st koriander finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 4 st grillspett blötlagda
  • flingsalt

Till servering:

limeklyftor
färsk koriander

Gör så här

1
Vänd ihop musslor, chili, limeskal, vitlök, koriander och olivolja i en skål. Låt stå i cirka 15 minuter.

2
Hetta upp en grillpanna (eller tänd grillen). Trä två musslor på varje spett, salta runtom. Grilla 1–1 1/2 minut på varje sida. Njut genast med limeklyftor och extra koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top