RECEPT FRÅN

Pilgrimsmusslor med chili, koriander och lime
Av Anna Tesch.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Du behöver
- 8 st pilgrimsmussla färska eller frysta tinade
- 1 st röd chili urkärnad, finhackad
- 1 st lime det yttersta finrivna skalet
- 1 st vitlök hackad
- 1 st koriander finhackad
- 2 msk olivolja
- 4 st grillspett blötlagda
- flingsalt
- limeklyftor
- färsk koriander
Till servering:
Gör så här
1
Vänd ihop musslor, chili, limeskal, vitlök, koriander och olivolja i en skål. Låt stå i cirka 15 minuter.
2
Hetta upp en grillpanna (eller tänd grillen). Trä två musslor på varje spett, salta runtom. Grilla 1–1 1/2 minut på varje sida. Njut genast med limeklyftor och extra koriander.
Passar till: