Du behöver
- 2 dl korngryn
- 2 hackade gula lökar
- 2 msk olja
- 7 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk gurkmejram
- Wok:
- 500 g oskalade räkor
- 1 morot
- 1/2 purjolök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 grön paprika
- 1 gul paprika
- 1 broccolibukett
- 1 msk olivolja
- 1 msk soja
- 1 krm kajennpeppar
Gör så här
1
Fräs korngrynen med lök i olja i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, salt och gurkmejram. Koka upp och låt det sedan sjuda under lock cirka 30 minuter.
2
Skala räkorna och ansa och skär grönsakerna i bitar.
3
Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den blir nästan färdig. Sväng runt grönsakerna hastigt i oljan i en vid stekpanna eller wokgryta. Blanda i de skalade räkorna. Smaksätt med soja och peppar.
4
Servera tillsammans med korngrynen och eventuellt en bit bröd.
Näringsexperter har på senare tid upptäckt hälsosamma egenskaper i korn. Största fördelen är att korn bryts ner långsamt i kroppen, vilket ger en jämnare blodsockerkurva.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.