Pilaffkorngryn med wok

Du behöver 2 dl korngryn 2 hackade gula lökar 2 msk olja 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 tsk salt 1 tsk gurkmejram Wok: 500...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl korngryn
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 msk olja
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk gurkmejram
  • Wok:
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 morot
  • 1/2 purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 broccolibukett
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 krm kajennpeppar

Gör så här

1
Fräs korngrynen med lök i olja i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, salt och gurkmejram. Koka upp och låt det sedan sjuda under lock cirka 30 minuter.

2
Skala räkorna och ansa och skär grönsakerna i bitar.

3
Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den blir nästan färdig. Sväng runt grönsakerna hastigt i oljan i en vid stekpanna eller wokgryta. Blanda i de skalade räkorna. Smaksätt med soja och peppar.

4
Servera tillsammans med korngrynen och eventuellt en bit bröd.


Kommentar:
Näringsexperter har på senare tid upptäckt hälsosamma egenskaper i korn. Största fördelen är att korn bryts ner långsamt i kroppen, vilket ger en jämnare blodsockerkurva.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top