Du behöver
- 4 st hamburgerbröd
- 4 msk majonnäs
- 1 msk sriracha chilisås
- salladshuvud
Picklade grönsaker
2 dl vatten
1 dl socker
1.5 dl vitvinsvinäger
2 tsk salt
2 st stora morötter
1 st kålrabbi
Burgare
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
knippe koriander
1 st liten lök
600 g fläskfärs
2 msk japansk soja
0.5 tsk salt
1 msk fisksås
1 tsk socker
0.5 tsk vitpeppar
olja för stekning
Garnering
groddar
Gör så här
Picklade grönsaker: Koka upp vatten, socker, vinäger och salt tills sockret har smält. Skala morötterna och kålrabbin och skär i fina stavar. Häll lagen över dem och låt sedan dra i kylen en timme. Ta ut grönsakerna från lagen vid servering.
Burgare: Skala vitlöken, riv eller pressa den. Hacka chilin och hälften av koriandern. Spara resten till servering. Skala och hacka löken fint. Blanda alla fyra delarna i en skål tillsammans med kött, soja, salt, fisksås, socker och vitpeppar. Forma färsen till fyra biffar och stek dem i olja tills de är genomstekta.
Värm hamburgerbröden i ugnen. Rör ihop majonnäs med chilisås och bre ut på de varma bullarna.
Toppa med salladsblad, biffar, inlagda grönsaker, resten av koriandern och ev groddar.