Kryddig asiatisk burgare med picklade grönsaker

Picklade grönsakerna ger god syrlighet till den kryddiga burgaren.

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk sriracha chilisås
  • salladshuvud

Picklade grönsaker

2 dl vatten
1 dl socker
1.5 dl vitvinsvinäger
2 tsk salt
2 st stora morötter
1 st kålrabbi

Burgare

1 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
knippe koriander
1 st liten lök
600 g fläskfärs
2 msk japansk soja
0.5 tsk salt
1 msk fisksås
1 tsk socker
0.5 tsk vitpeppar
olja för stekning

Garnering

groddar

Gör så här

1

Picklade grönsaker: Koka upp vatten, socker, vinäger och salt tills sockret har smält. Skala morötterna och kålrabbin och skär i fina stavar. Häll lagen över dem och låt sedan dra i kylen en timme. Ta ut grönsakerna från lagen vid servering.

2

Burgare: Skala vitlöken, riv eller pressa den. Hacka chilin och hälften av koriandern. Spara resten till servering. Skala och hacka löken fint. Blanda alla fyra delarna i en skål tillsammans med kött, soja, salt, fisksås, socker och vitpeppar. Forma färsen till fyra biffar och stek dem i olja tills de är genomstekta.

3

Värm hamburgerbröden i ugnen. Rör ihop majonnäs med chilisås och bre ut på de varma bullarna.

4

Toppa med salladsblad, biffar, inlagda grönsaker, resten av koriandern och ev groddar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top