Picklad rödlök

Du behöver 1 dl ättikssprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 st rödlökar Gör så här 1 Koka upp ättiksprit, strösocker och vattnet...


0 portioner

Du behöver

  • 1 dl ättikssprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar

Gör så här

1
Koka upp ättiksprit, strösocker och vattnet i en kastrull.

2
Skala och skiva rödlökarna och lägg i en burk. Slå den kokande lagen över, sätt på lock och låt stå svalt över natten.

3
Sedan är löken klar att använda.


Kommentar:
Efter tillagning ska rödlöken stå över natten.
Picklad rödlök passar bland annat som tillbehör med sallad, varmrökt lax, rostbiff, räkor eller halloumi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top