Pho med små färsbiffar

Du behöver Biffar: 400 g fläskfärs 1 äggula 1 tsk sambal oelek (chilipasta) 1 msk fisksås 1 msk palmsocker eller råsocker 1 tsk salt 2...


4 portioner

Du behöver

  • Biffar:
  • 400 g fläskfärs
  • 1 äggula
  • 1 tsk sambal oelek (chilipasta)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk palmsocker eller råsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matolja till stekning
  • Soppa:
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 morötter, skivade
  • 1 kålrabbi, skalad och tärnad
  • 2 msk matolja
  • 1,1 liter hönsbuljong
  • 3 msk soja
  • 3 limeblad (eller 2 msk pressad lime)
  • 250 g risnudlar
  • Tillbehör:
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl böngroddar
  • 150 g spenat (gärna Morning glory)
  • 8 blad från grönsallad
  • 1-2 chilifrukter, skivade

Gör så här

1
Arbeta ihop ingredienserna till biffarna. Forma små, nästan köttbulleliknande biffar. Stek dem i matolja på medelstark värme, 3-4 minuter per sida, ställ åt sidan.

2
Fräs lök, morötter och kålrabbi i olja i en stor kastrull, utan att det tar färg. Häll på buljong och soja, lägg i limeblad (eller pressad lime). Koka i cirka 5 minuter. Under tiden kokar du nudlar.

3
Lägg upp nudlar i skålar och slå den heta soppan över. Låt var och en lägga i färsbiffar och tillbehör.


Kommentar:
Detta är vietnamesisk basföda. Denna milda och goda buljongsoppa äts främst till frukost men den passar bra dygnet runt. Njut soppan med både sked och pinnar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top