Petit-chouer med vaniljkesella

Du behöver 2 dl vatten 50 g smör eller margarin 2 dl vetemjöl 3 st ägg Fyllning 1 st vaniljkesella 250 g 1 l jordgubbar...


15 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg

Fyllning

1 st vaniljkesella 250 g
1 l jordgubbar
florsocker att sikta över

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.

2
Lägg eller spritsa ut smeten som runda klickar på en papprad bakplåt.

3
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Petit-chouerna är färdiga när de fått färg och är höga och lätta. Låt svalna på ett galler.

4
Skär av ett lock före servering. Lägg i lite vaniljkesella och några skivade jordgubbar. Lägg på locket och sikta florsocker över.


Kommentar:
Överblivna, ofyllda petit-chouer går bra att frysa. Tina dem i ugnen, 175 grader i 3-5 minuter.
Ingår i meny Midsommarmat nr 24-25/2003

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top