Pestosallad med höstgrönsaker

Du behöver penne eller annan pasta 1 st lök röd eller gul 1 st paprika gul eller röd 2 st tomater 2 msk olivolja salt...


2 portioner

Du behöver

  • penne eller annan pasta
  • 1 st lök röd eller gul
  • 1 st paprika gul eller röd
  • 2 st tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt grovt

Mandelpesto:

1 dl sötmandel
0.5 st basilika liten kruka
1 st persilja knippe
2 krm salt
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja kallpressad

Gör så här

1
Koka pastan.

2
Dela grönsakerna i stora bitar. Stek lök och paprika i oljan. Tillsätt tomaterna mot slutet. Smaka av med grovt salt.

3
Pesto: Mixa mandel, basilika, persilja, salt och vitlök tillsammans med oljan.

4
Blanda den varma pastan med pesto. Servera med grönsakerna.


Kommentar:
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top