Du behöver
- 1 st laxsida benfri
- gourmetsalt ca 2 tsk
- olja till pensling
Pesto:
basilika ca 2 dl grovhackad med stjälkar
bladpersilja ca 1 dl grovhackad med stjälkar
3 st vitlöksklyftor skalade
pinjenötter 40 g
parmesanost ca 3 dl nyriven
1.5 dl olivolja
0.5 tsk gourmetsalt
svartpeppar ca 1 krm
Tomatsalsa:
7 st tomater skållade skalade
1 dl tomatsås färdig pasta tomatsås
0.5 dl tomatpuré
1/2-1 dl bladpersilja finhackad
1/2-1 dl basilika finhackad
0.5 dl olivolja
spiskummin ca 1 tsk stött
1.5 msk chilipasta
gourmetsalt
strösocker
1 msk vinäger
mango chutney
Pestogrön olja:
olivolja ca 1 dl
0.5 dl pesto
basilika till pynt
Servera gärna laxen kall eller ljummen på ett buffébord.
Karin Fransson är rikskänd från tv och radio, bland annat i radioprogrammet “Meny”. Hon driver Hotell Borgholm på Öland tillsammans med sin man Ove Fransson.