Persiljestuvad pumpa

Du behöver 1 kg pumpa eller squash vatten salt 1.5 msk smör 3.5 dl mjölk salt vitpeppar 4 msk hackad persilja Att äta till: köttbullar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg pumpa eller squash
  • vatten
  • salt
  • 1.5 msk smör
  • 3.5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 msk hackad persilja

Att äta till:

köttbullar och kokt potatis

Gör så här

Skala, kärna ur och skär pumpan eller squashen i tärningar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Fräs matfett och mjöl. Späd med mjölk. Låt stuvningen sjuda några minuter. Krydda väl. Blanda ner pumpatärningarna. Rör försiktigt och blanda i den hackade persiljan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top