Du behöver
- 12 st ostron stora
- 1 st persilja knippa
- 2.5 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 8 dl fiskbuljong
- 2 msk smör
Gör så här
1
Ta ut ostronen ur skalen och lägg 3 i varje sopptallrik.
2
Ta bort de grova stjälkarna på persiljan, skär kruset i mindre bitar och koka det i 2 1/2 dl vatten med salt 5-7 minuter. Kör sedan både persilja och vatten till puré i mixer eller matberedare. Låt svalna.
3
Koka upp fiskbuljongen, vispa i ett par smörklickar och rör i persiljepurén.
4
Häll den heta soppan över ostronen i tallrikarna och servera genast.
Det här är en lättlagad soppa som ser elegant ut. Ostronen kan pocheras om man vill – eller bytas ut mot färska, nykokta blåmusslor. Persiljepurén gör man i förväg, så går det snabbt.
Det här receptet kommer från restaurang Formel B i Köpenhamn och kökschefen Nikolaj Kirk Axelsson. För fler rätter i menyn klicka på länkarna.