Persiljesoppa med ostron

Du behöver 12 st ostron stora 1 st persilja knippa 2.5 dl vatten 0.5 tsk salt 8 dl fiskbuljong 2 msk smör Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 12 st ostron stora
  • 1 st persilja knippa
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 8 dl fiskbuljong
  • 2 msk smör

Gör så här

1
Ta ut ostronen ur skalen och lägg 3 i varje sopptallrik.

2
Ta bort de grova stjälkarna på persiljan, skär kruset i mindre bitar och koka det i 2 1/2 dl vatten med salt 5-7 minuter. Kör sedan både persilja och vatten till puré i mixer eller matberedare. Låt svalna.

3
Koka upp fiskbuljongen, vispa i ett par smörklickar och rör i persiljepurén.

4
Häll den heta soppan över ostronen i tallrikarna och servera genast.


Kommentar:
Det här är en lättlagad soppa som ser elegant ut. Ostronen kan pocheras om man vill – eller bytas ut mot färska, nykokta blåmusslor. Persiljepurén gör man i förväg, så går det snabbt.

Det här receptet kommer från restaurang Formel B i Köpenhamn och kökschefen Nikolaj Kirk Axelsson. För fler rätter i menyn klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top