Persiljepesto

Du behöver 17.5 st bladpersilja grova kvistar 100 g mandelspån 1 tsk flingsalt 0.75 tsk svartpeppar nymalen 2 st pressade vitlöksklyftor 4 dl olja 1...

Tillagningstid: 5 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 17.5 st bladpersilja grova kvistar
  • 100 g mandelspån
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.75 tsk svartpeppar nymalen
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 4 dl olja
  • 1 dl parmesanost finriven

Gör så här

1
Skölj och skaka av persiljan. Bryt bort grova stjälkar. Mixa bladen till fint hack med mandel, salt, peppar och vitlök, häll i oljan i en fin stråle under tiden.

2
Du kan tillsätta ost om du önskar tjockare konsistens. Blanda då i den med slev, efter mixningen. Satsen kan flerdubblas. Peston kan serveras som sås till lammsteken och som dressing till primörsalladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top