Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök råriven
  • 2 tsk dijonsenap ljus
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 st kinakål strimlat
  • 150 g haricots verts lättkokta
  • 1 st broccoli lättkokta
  • 1 st kidneybönor väl sköljda och avrunna
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Låt ströbrödet svälla i grädde och mjölk i ett par minuter. Arbeta in färs, ägg, lök, senap, salt, svartpeppar och persilja till en jämn smet.
2
Forma järpar med en stor sked och lägg i en smord form. Sätt in i ugnen i 20–25 minuter. Dela en för att se om de är genombakade.
3
Vänd ihop grönsakerna med olivolja, vinäger, yoghurt, salt och svartpeppar. Servera till järparna.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 533, fett 34 g, kolhydrater 23 g, fibrer 9 g

Recept // Fler köttfärsrecept