Du behöver

  • 250 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl persikolikör (eller konjak)
  • Garnering:

  • florsocker
  • 2 st persikor burkar inlagda
  • Tillbehör:

  • vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt, samt likör eller konjak. Fyll en smord, mjölad och sockrad form med smeten och grädda i ugnen cirka 30 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
3
Lägg ut några blad över kakan, till exempel pelargon eller murgröna, och pudra över florsocker. Ta bort bladen och dekorera också kakan med skivade persikor.
4
Servera med vispad grädde, gärna smaksatt med persikolikör eller lite rivet citronskal.

Kommentar:
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.


Recept // Fler övrigtrecept