Persikor i sockerlag med kanel

Du behöver 5.5 st persikor stora mogna 4 dl vatten 2 dl strösocker 0.5 st citron 2 st kanelstänger brutna 2 st kryddnejlikor hela 1...


4 portioner

Du behöver

  • 5.5 st persikor stora mogna
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 st citron
  • 2 st kanelstänger brutna
  • 2 st kryddnejlikor hela
  • 1 st vaniljstång uppskuren

Gör så här

1
Halvera, kärna ur och skala persikorna. Skär halvorna i klyftor.

2
Koka upp vatten, socker och citronsaft med brutna kanelstänger, nejlikor och en uppskuren vaniljstång. Sjud lagen 5 minuter.

3
Läg ner persikoklyftorna och sjud dem försiktigt på svag värme tills de mjuknar. Ta upp med hålslev, lägg dem i en skål och koka in lagen lite grann på hög värme utan lock ett par minuter. Låt lagen svalna, häll över persikoklyftorna och ställ kallt.


Kommentar:
Fler recept från Icakurirens kräftfest hittar du om du klickar på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top