RECEPT FRÅN IK

Persikor i rödvin med lättvispad grädde

En av sensommarens godaste desserter med inspiration från dessertlandet Frankrike.

Av . Foto: Ove Lindfors

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färska persikor
  • 4 dl rödvin
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • kanelstänger
  • 2 krm vaniljpulver
  • Servering

  • lättvispad grädde

Gör så här

1

Skär ett kryss på toppen av persikorna. Doppa dem hastigt i kokande vatten. Dra av skalen.

2

Koka upp resten av ingredienserna i en gryta och rör tills sockret löst sig.

3

Sjud persikorna sakta under lock i lagen tills de är mjuka, men inte mosiga. Vänd dem någon gång under tiden.

4

Lyft persikorna med hålslev. Koka ihop lagen tills hälften återstår. Häll den varma lagen över persikorna och låt kallna.

5

Servera med lättvispad grädde.