Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 75 g smör
- 1 msk kallt vatten
- 4 st persikohalvor ur burk eller färska
- 1 dl strösocker
- 1 st citron rivet skal och saft
- 0.5 krm salt
- 3 st ägg
- 1 dl vispgrädde
Pajdeg:
Fyllning:
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, socker och smör. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Kavla eller tryck ut pajdegen i en smord pajform, cirka 24 cm i diameter. Skär persikorna i klyftor. Rör samman socker, rivet citronskal, citronsaft, salt, ägg och grädde.
2
Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter. Häll i fyllningen och lägg i persikoklyftorna. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med vaniljglass eller grädde.