Du behöver

    Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 4 st persikohalvor ur burk eller färska
  • 1 dl strösocker
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 0.5 krm salt
  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, socker och smör. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Kavla eller tryck ut pajdegen i en smord pajform, cirka 24 cm i diameter. Skär persikorna i klyftor. Rör samman socker, rivet citronskal, citronsaft, salt, ägg och grädde.
2
Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter. Häll i fyllningen och lägg i persikoklyftorna. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med vaniljglass eller grädde.


Recept // Fler frukt & bärrecept