Persikogranita med mynta

Du behöver 5 st väl mogna persikor 2 dl strösocker 2 dl vatten 1 kruka färsk mynta bladen 1 st citron saften Gör så här...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st väl mogna persikor
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka färsk mynta bladen
  • 1 st citron saften

Gör så här

1

Kärna ur persikorna, skär dem i mindre bitar och lägg i en bunke.

2

Koka upp vatten och socker och låt koka under omrörning till sockret är löst. Häll socker­lagen över frukten och låt svalna helt.

3

Häll allt i en mixerskål och tillsätt myntablad och citronsaft. Mixa allt till en puré. Häll blandningen i en form, cirka 20 x 30 centimeter, och ställ in i frysen.

4

Frys i en timme, ta fram formen och rör runt med en gaffel. Frys i ytterligare 4 timmar.

5

Ta fram granitan 15 minuter före servering. Skrapa den sedan med hjälp av en gaffel och skopa upp i skålar.

6

Tips: Granitan går bra att göra i ordning dagen innan.


Kommentar:
Granita med smak av persika, citron och mynta – sensommar i dessertformat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top