Du behöver
- 5 st väl mogna persikor
- 2 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 1 kruka färsk mynta bladen
- 1 st citron saften
Gör så här
Kärna ur persikorna, skär dem i mindre bitar och lägg i en bunke.
Koka upp vatten och socker och låt koka under omrörning till sockret är löst. Häll sockerlagen över frukten och låt svalna helt.
Häll allt i en mixerskål och tillsätt myntablad och citronsaft. Mixa allt till en puré. Häll blandningen i en form, cirka 20 x 30 centimeter, och ställ in i frysen.
Frys i en timme, ta fram formen och rör runt med en gaffel. Frys i ytterligare 4 timmar.
Ta fram granitan 15 minuter före servering. Skrapa den sedan med hjälp av en gaffel och skopa upp i skålar.
Tips: Granitan går bra att göra i ordning dagen innan.
Granita med smak av persika, citron och mynta – sensommar i dessertformat.