Du behöver
- 600 g oxfilé skuren i 4 bitar
- 4 msk svartpeppar grovmalen
- 2 tsk havssalt
- olivolja till stekning
- 4 dl rödvinssky
- 4 st minimozzarella
- 8 st basilikablad färska
- 4 skiva parmaskinka halverade
- 2 st rödlökar klyftade
- 2 msk balsamvinäger
Tillbehör:
Parmalindade minimozzarellaknyten
Ugnstekt rödlök i balsamvinäger
Gör så här
1
Vänd oxfilébitarna på ett fat med grovmalen svartpeppar och havssalt. Stek i en grillpanna med lite olivolja. Först ett par minuter på hög värme så båda sidorna får fin färg. Stek färdigt på lägre värme.
2
3
Mozzarellan:
4
Lägg ett basilikablad runt varje mozzarellabit. Slå runt en halv bit parmaskinka runt varje minimozzarella. Pressa försiktigt ihop till små knyten.
5
6
Rödlöken:
7
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg rödlökarna i en liten ugnssäker form. Häll över balsamvinäger och ugnstek löken i cirka 8–10 minuter tills löken fått fin färg.
8
Servera oxfilén med rödvinskyn, rödlöken och mozzarellaknyten.