RECEPT FRÅN IK

Pepparstekt oxfilé med minimozzarella och rödlök

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g oxfilé skuren i 4 bitar
  • 4 msk svartpeppar grovmalen
  • 2 tsk havssalt
  • olivolja till stekning
  • Tillbehör:

  • 4 dl rödvinssky
  • Parmalindade minimozzarellaknyten

  • 4 st minimozzarella
  • 8 st basilikablad färska
  • 4 skiva parmaskinka halverade
  • Ugnstekt rödlök i balsamvinäger

  • 2 st rödlökar klyftade
  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här

1
Vänd oxfilébitarna på ett fat med grovmalen svartpeppar och havssalt. Stek i en grillpanna med lite olivolja. Först ett par minuter på hög värme så båda sidorna får fin färg. Stek färdigt på lägre värme.
2
3
Mozzarellan:
4
Lägg ett basilikablad runt varje mozzarellabit. Slå runt en halv bit parmaskinka runt varje minimozzarella. Pressa försiktigt ihop till små knyten.
5
6
Rödlöken:
7
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg rödlökarna i en liten ugnssäker form. Häll över balsamvinäger och ugnstek löken i cirka 8–10 minuter tills löken fått fin färg.
8
Servera oxfilén med rödvinskyn, rödlöken och mozzarellaknyten.

Recept // Fler ostrecept