Pepparstekt oxfilé med minimozzarella och rödlök

Du behöver 600 g oxfilé skuren i 4 bitar 4 msk svartpeppar grovmalen 2 tsk havssalt olivolja till stekning Tillbehör: 4 dl rödvinssky Parmalindade minimozzarellaknyten...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g oxfilé skuren i 4 bitar
  • 4 msk svartpeppar grovmalen
  • 2 tsk havssalt
  • olivolja till stekning

Tillbehör:

4 dl rödvinssky

Parmalindade minimozzarellaknyten

4 st minimozzarella
8 st basilikablad färska
4 skiva parmaskinka halverade

Ugnstekt rödlök i balsamvinäger

2 st rödlökar klyftade
2 msk balsamvinäger

Gör så här

1
Vänd oxfilébitarna på ett fat med grovmalen svartpeppar och havssalt. Stek i en grillpanna med lite olivolja. Först ett par minuter på hög värme så båda sidorna får fin färg. Stek färdigt på lägre värme.

2

3
Mozzarellan:

4
Lägg ett basilikablad runt varje mozzarellabit. Slå runt en halv bit parmaskinka runt varje minimozzarella. Pressa försiktigt ihop till små knyten.

5

6
Rödlöken:

7
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg rödlökarna i en liten ugnssäker form. Häll över balsamvinäger och ugnstek löken i cirka 8–10 minuter tills löken fått fin färg.

8
Servera oxfilén med rödvinskyn, rödlöken och mozzarellaknyten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top