Du behöver

  • 1 l hönsbuljongtärningar eller ca 3 msk kycklingfond
  • 3 msk vetemjöl + vatten
  • 1 st cantadou (125 g) med pepparrotssmak
  • 1.5 dl crème fraîche
  • pepparrot ca 1 msk nyriven
  • salt (salt)
  • vitpeppar (vitpeppar)
  • lax ca 300 g färskrökt i bit
  • gräslök finhackad

Gör så här

1
Koka upp vatten med tärningar eller fond. Rör/skaka ut mjölet slätt i lite vatten och vispa ner i buljongen. Koka några minuter.
2
Vispa i ost och crème fraîche och sjud några minuter till. Smaka av med pepparrot. Kanske också med salt och peppar. Så långt kan soppan förberedas.
3
Skär laxen i bitar eller strimlor. Hetta upp och häll soppan i varma tallrikar. Fördela laxen i varje. Strö över gräslök. Servera med grissinipinnar.

Recept // Fler fiskrecept