Du behöver
- 400 g laxfilé skinn- och benfri av mittbiten
- 3 tsk grovkrossad svartpeppar
- romansalladsblad
- salt (gourmet)salt
- 2 st mangofrukt ca 500 g
- 2 tsk pressad citronsaft eller limesaft
- 1 st tabasco stänk
- 1 krm salt
Mangosallad:
Gör så här
1
Dela laxfilén längs med i smalare filéer. Strö ut pepparn på ett smörgåspapper och rulla filéerna i pepparn. Grilla laxen 1-2 minuter på varje sida. Den ska inte vara helt genomstekt, en rosa kärna blir färdig när fisken vilar på ett fat efter grillningen så att värmen får jämna ut sig.
2
Servera laxen kall på salladsblad. Smula över salt.
3
Skär loss fruktköttet från mangokärnorna. Skala. Tärna hälften av fruktköttet mycket smått. Mosa resten av frukten i mixer eller med mixerstav till såsliknande puré.
4
Smaka av purén med citrussaft, tabasco och salt. Blanda ner tärningarna i såsen.
Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Passar till:
- Bruschetta
- Grillad entrecôte
- Biffspett med sesamdip
- Fjärilskotlett med salvia
- Lammfilé med myntapesto
- Kalkonspett New England
- Ädelostdressing från Tyskland
- Äppelvinägrette från Frankrike
- Rucoladressing från Italien
- Thailändsk ingefärslimedressing
- Amerikansk Rhode Islanddressing
- Gurkdressing från Grekland
- Mix på spett
- Sallad på grillgrönt
- Tandoorisallad
- Kycklingvingar som i Jeriko
- Grillad grön sparris
- Grillade lammkotletter