Du behöver

  • 400 g laxfilé skinn- och benfri av mittbiten
  • 3 tsk grovkrossad svartpeppar
  • romansalladsblad
  • salt (gourmet)salt
  • Mangosallad:

  • 2 st mangofrukt ca 500 g
  • 2 tsk pressad citronsaft eller limesaft
  • 1 st tabasco stänk
  • 1 krm salt

Gör så här

1
Dela laxfilén längs med i smalare filéer. Strö ut pepparn på ett smörgåspapper och rulla filéerna i pepparn. Grilla laxen 1-2 minuter på varje sida. Den ska inte vara helt genomstekt, en rosa kärna blir färdig när fisken vilar på ett fat efter grillningen så att värmen får jämna ut sig.
2
Servera laxen kall på salladsblad. Smula över salt.
3
Skär loss fruktköttet från mangokärnorna. Skala. Tärna hälften av fruktköttet mycket smått. Mosa resten av frukten i mixer eller med mixerstav till såsliknande puré.
4
Smaka av purén med citrussaft, tabasco och salt. Blanda ner tärningarna i såsen.

Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".


Recept // Fler fiskrecept