RECEPT FRÅN IK

Pepparkaksrulle med polkagris

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 minuter
15 skivor

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 msk potatismjöl
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • Färskostfyllning

  • 1 dl polkagrisar
  • 200 g färskost typ philadelphia

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, lättast går det med elvisp.

3

Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en bunke.

4

Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör så att allt blir blandat. 

5

Bred ut smeten i en papprad långpanna som mäter 30 x 40 centimeter.

6

Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter.

7

Lägg ett bakplåtspapper på en bänk, strö socker ovanpå. Ta ut rulltårtan och vänd upp den på det sockrade papperet. Dra av det översta papperet och låt rulltårtan svalna.

8

Färskostfyllning Stöt polkagrisarna fint i en mortel. Blanda polkagriskrosset och färskost­en till en bredbar kräm.

9

Jämna till rulltårtans kanter med en kniv om den är ojämn. Bred krämen över hela kakan. Rulla ihop till en rulle från långsidan.

10

Skär rulltårtan i skivor. Lättast går det om rulltårtan fått ligga i kylen en stund.


Recept