Pepparkakor fyllda med chokladtryffel

Du behöver Kakor 100 g smör 1.5 dl strösocker 1 st ägg 3.5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 1.5 msk pepparkakskrydda Fyllning 150 g mörk...

Tillagningstid: 25 minuter
20 portioner

Du behöver

Kakor

100 g smör
1.5 dl strösocker
1 st ägg
3.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1.5 msk pepparkakskrydda

Fyllning

150 g mörk choklad
vispgrädde
1 tsk honung
25 g smör rumsvarmt

Gör så här

1
Kakor Smält smöret och rör ner sockret.

2
Blanda ner ägg, vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ihop till en tjock smet.

3
Forma degen till en rulle med ungefär samma diameter som en femkrona. Slå in degrullen i plastfolie och låt stelna i kylen i minst 30 minuter.

4
Skär degrullen i skivor, cirka 2–3 millimeter tjocka. Lägg skivorna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar.

5
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 9 minuter eller tills kakorna börjar bli gyllenbruna. Låt svalna.

6
Fyllning Hacka chokladen ganska fint.

7
Koka upp vispgrädden med honungen. Dra sedan kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör ihop till en jämn och blank smet och tillsätt därefter smöret. Låt svalna och tjockna i rumstemperatur i 2–3 timmar. Är du otålig kan du ställa in tryffeln i kylen i cirka 15 minuter.

8
Spritsa eller bred fyllning på botten av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna. Förvara i rumstemperatur i 4–5 dagar. Det går bra att frysa in kakorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top