Pepparbiffar med dragonsås

Du behöver 4 portioner Tid 40 minuter 600 g nötfärs 2 msk svartpeppar hel 2 st schalottenlökar salt rapsolja till stekning 0.5 dl konjak typ...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

4 portioner

Tid 40 minuter

600 g nötfärs
2 msk svartpeppar hel
2 st schalottenlökar
salt
rapsolja till stekning
0.5 dl konjak typ eau de vie
1 dl vatten
1 msk kalvfond på flaska
1 msk japansk soja
1.5 dl vispgrädde
1 msk dragon hackad färsk eller 1 tsk torkad

Sallad

3 st tomater tärnade
150 g haricots verts lättkokta
0.5 st rödlök skivad
2 msk basilika hackad färsk
1 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Till servering

potatisklyftor ugnsrostade

Gör så här

1
Forma fyra biffar av den oblandade färsen. Krossa svartpepparkornen och strö den på båda sidor om biffarna. Finhacka schalottenlökarna.

2
Salta pepparbiffarna och stek dem 2 minuter på varje sida i het panna (ej teflon) med lite olja. Fräs med löken sista halvminuten. Häll på konjaken i varm panna. Tutta på spritångorna och låt det brinna ut eller kväv elden efter 10–15 sekunder. Lyft upp biffarna. Vispa i vatten, fond, soja och grädde i pannan. Låt koka ihop under ett par minuter, tillsätt örter och salt. Lägg tillbaka biffarna. Vänd ihop ingredienserna till salladen, salta och peppra.


Kommentar:
Klassikern pepparstek i en lite förenklad form gjord på malet kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top