RECEPT FRÅN IK

Pepparbiffar med dragonsås

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

    4 portioner

    Tid 40 minuter

  • 600 g nötfärs
  • 2 msk svartpeppar hel
  • 2 st schalottenlökar
  • salt
  • rapsolja till stekning
  • 0.5 dl konjak typ eau de vie
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond på flaska
  • 1 msk japansk soja
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 msk dragon hackad färsk eller 1 tsk torkad
  • Sallad

  • 3 st tomater tärnade
  • 150 g haricots verts lättkokta
  • 0.5 st rödlök skivad
  • 2 msk basilika hackad färsk
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering

  • potatisklyftor ugnsrostade

Gör så här

1
Forma fyra biffar av den oblandade färsen. Krossa svartpepparkornen och strö den på båda sidor om biffarna. Finhacka schalottenlökarna.
2
Salta pepparbiffarna och stek dem 2 minuter på varje sida i het panna (ej teflon) med lite olja. Fräs med löken sista halvminuten. Häll på konjaken i varm panna. Tutta på spritångorna och låt det brinna ut eller kväv elden efter 10–15 sekunder. Lyft upp biffarna. Vispa i vatten, fond, soja och grädde i pannan. Låt koka ihop under ett par minuter, tillsätt örter och salt. Lägg tillbaka biffarna. Vänd ihop ingredienserna till salladen, salta och peppra.

Kommentar:
Klassikern pepparstek i en lite förenklad form gjord på malet kött.

Recept // Fler nötköttrecept