Du behöver
- 600 g nötfärs
- 2 msk svartpeppar hel
- 2 st schalottenlökar
- salt
- rapsolja till stekning
- 0.5 dl konjak typ eau de vie
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond på flaska
- 1 msk japansk soja
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 msk dragon hackad färsk eller 1 tsk torkad
- 3 st tomater tärnade
- 150 g haricots verts lättkokta
- 0.5 st rödlök skivad
- 2 msk basilika hackad färsk
- 1 msk vit balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- potatisklyftor ugnsrostade
4 portioner
Tid 40 minuter
Sallad
Till servering
Gör så här
1
Forma fyra biffar av den oblandade färsen. Krossa svartpepparkornen och strö den på båda sidor om biffarna. Finhacka schalottenlökarna.
2
Salta pepparbiffarna och stek dem 2 minuter på varje sida i het panna (ej teflon) med lite olja. Fräs med löken sista halvminuten. Häll på konjaken i varm panna. Tutta på spritångorna och låt det brinna ut eller kväv elden efter 10–15 sekunder. Lyft upp biffarna. Vispa i vatten, fond, soja och grädde i pannan. Låt koka ihop under ett par minuter, tillsätt örter och salt. Lägg tillbaka biffarna. Vänd ihop ingredienserna till salladen, salta och peppra.
Kommentar:
Klassikern pepparstek i en lite förenklad form gjord på malet kött.
Klassikern pepparstek i en lite förenklad form gjord på malet kött.