Pepparbiff med dijonpotatis

Du behöver potatis fast sort 1 dl crème fraîche 2 msk majonnäs 1 msk dijonsenap 2 tsk honung flytande 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • potatis fast sort
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung flytande
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 4 st pepparbiffar ca 125 g per portion
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja eller rapsolja
  • 100 g rucola
  • 2 st tomater skivade
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm havssalt

Gör så här

1
Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2
Blanda creme fraiche, majonnäs,

3
dijonsenap och honung i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar.

4
Skiva potatisen i slantar och rör försiktigt ner den i senapsröran.

5

6
Gnid in pepparbiffarna med lite salt och olja. Grilla dem i en het grill- eller stekpanna i cirka 3 minuter på varje sida, lite beroende på biffarnas tjocklek. Hur välstekt man vill ha köttet är en smaksak. Men smak och arom kommer bättre fram om köttet får vara lite rött i mitten.

7
Blanda rucola och tunna skivor av tomat i en skål. Droppa över lite god olivolja och en nypa havssalt.

8
Servera biffen med dijonpotatisen och toppa anrättningen med tomat- och rucolasallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top