Penne med tomat och rökta musslor

Du behöver 1 st lök liten gul 1.5 st vitlöksklyftor 1 msk olja 1 st burk hela tomater (400 g) 1 dl vitt vin eller...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 st burk hela tomater (400 g)
  • 1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar
  • 1 krm socker
  • 0.5 kruka basilika hackad

Tillbehör:

2 st pasta port nykokt t ex penne
1 st burk musslor (105 g) rökta
isbergssallad

Gör så här

1
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt tomaterna och häll på vinet eller buljongen. Smaksätt med lite salt och peppar.

2
Låt såsen sjuda på svag värme utan lock, tills det blir en simmig tomatsås, 15–20 minuter. Rör ner rikligt med hackad basilika. Låt inte såsen koka mer.

3
Blanda tomatsåsen med nykokt pasta. Välj glutenfri pasta vid celiaki.

4
Bjud direkt med väl avrunna musslor och en fräsch sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top