Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 st burk hela tomater (400 g)
  • 1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar
  • 1 krm socker
  • 0.5 kruka basilika hackad
  • Tillbehör:

  • 2 st pasta port nykokt t ex penne
  • 1 st burk musslor (105 g) rökta
  • isbergssallad

Gör så här

1
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt tomaterna och häll på vinet eller buljongen. Smaksätt med lite salt och peppar.
2
Låt såsen sjuda på svag värme utan lock, tills det blir en simmig tomatsås, 15–20 minuter. Rör ner rikligt med hackad basilika. Låt inte såsen koka mer.
3
Blanda tomatsåsen med nykokt pasta. Välj glutenfri pasta vid celiaki.
4
Bjud direkt med väl avrunna musslor och en fräsch sallad.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept