Penne med salsicciasås och rosmarin

Du behöver 200 g penne eller pasta av valfri sort 200 g salsicciakorvar färsk 1 st gul lök finhackad 0.5 msk olivolja 1 st burk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g penne eller pasta av valfri sort
  • 200 g salsicciakorvar färsk
  • 1 st gul lök finhackad
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 krm rosmarin
  • 1 st röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör:

färsk rosmarin eller liknande örtkrydda

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Ta bort skinnet från korven och smula den med hjälp av en gaffel i en bunke.

3
Stek korv och lök i en het stekpanna med lite olja i cirka 2–3 minuter. Tillsätt krossade tomater, rosmarin och en hel chili. Låt koka samman i cirka 10 minuter.

4
Smaka av med salt och svartpeppar.

5
Rör samman pastan med såsen och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top