Penne med ragu på salsiccia

Du behöver 200 g penne eller valfri pastasort 1 tsk salt 1 st lök finhackad 1 msk olivolja 2 st salsicciakorvar med skinnet borttaget 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g penne eller valfri pastasort
  • 1 tsk salt
  • 1 st lök finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 st salsicciakorvar med skinnet borttaget
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 msk timjan
  • 0.5 dl rött vin
  • 1 st burk krossade tomater avrunnen
  • 200 g burk kokta borlottibönor
  • 1 st tomat urkärnad och hackad
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Koka pastan al dente i en kastrull med saltat vatten.

2
Fräs löken på svag värme i en gryta i någon minut.

3
Ta ut korvens innanmäte, dela och lägg i grytan. Tillsätt vitlök och timjan.

4
Häll i vinet och låt det reduceras en aning. Lägg i tomaterna och låt sjuda i 10 minuter.

5
Blanda bönor, tomater och persilja med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

6
Häll den avrunna pastan i såsen och rör om. Servera med bönsalladen vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top