Du behöver
- 200 g penne eller valfri pastasort
- 1 tsk salt
- 1 st lök finhackad
- 1 msk olivolja
- 2 st salsicciakorvar med skinnet borttaget
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 1 msk timjan
- 0.5 dl rött vin
- 1 st burk krossade tomater avrunnen
- 200 g burk kokta borlottibönor
- 1 st tomat urkärnad och hackad
- 3 msk hackad persilja
- 1 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Koka pastan al dente i en kastrull med saltat vatten.
2
Fräs löken på svag värme i en gryta i någon minut.
3
Ta ut korvens innanmäte, dela och lägg i grytan. Tillsätt vitlök och timjan.
4
Häll i vinet och låt det reduceras en aning. Lägg i tomaterna och låt sjuda i 10 minuter.
5
Blanda bönor, tomater och persilja med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
6
Häll den avrunna pastan i såsen och rör om. Servera med bönsalladen vid sidan om.